4232

С дъх на Коледа и вълшебства: Мекички меденки за закуска РЕЦЕПТА

Когато става дума за меденки и рокли, най-добре е да заложите на класиката

Кой не обича нежния аромат на коледни меденки рано сутрин?! Ние със сигурност го обожаваме, затова ви предлагаме една бърза и лесна класическа рецепта за едни от най-обичаните сладки.

 

Необходими продукти:

мед - 4 с.л.
яйца - 2 бр.
сода - 1 с.л. равна
олио - 1 ч.ч.
брашно - 700 - 800 г
оцет - 1 ч.л.
канела - 1 с.л. равна
индийско орехче - 1 щипка
джинджифил - 1 /1 ч.л. настърган
лимонова кора - фина настъргана кора от лимон

 

За гарниране:
плодов топинг
кокосови стърготини

 
Начин на приготвяне:

Пресейте брашното. Добавете содата, угасена в оцет, и останалите подправки. Размесете.

Чукнете яйцата в купа, добавете олиото и меда и разбъркайте до еднородност.

Изсипете течните съставки към сухите, разбъркайте и омесете меко, незалепнещо тесто.

Оставете тестото на хладно за около 20 минути.

Разточете тестото на кора около 2 см. и с помощта на формички изрежете курабиите, пише gotvach.bg.

Наредете меденките в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете във фурна до 200 градуса за около 5-6 минути.

Готовите курабийки поръсете обилно с плодов топинг и кокосови стърготини.

Да ви е сладко!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?