Руло "Стефани" за обяд класическа РЕЦЕПТА
- 13:45, 01.09.2024
- 15:58, 01.09.2024
- 6693
- 0
За един приятен семеен обяд!
Необходими продукти:
кайма 1 кг
яйца 4 броя
хляб 2 филии
лук 2 глави
моркови 3 броя
кисели краставички 3 броя
чубрица 1 чаена лъжица
кимион 1/2 чаена лъжица
сол 1 чаена лъжица
магданоз 1/2 връзка
кашкавал 100 грама
Начин на приготвяне:
Първата и най-съществена стъпка от рецептата за руло “Стефани” е подготовката на продуктите. Сварете морковите за около 10 минути, а междувременно подгответе каймата. За приготвянето на руло “Стефани” може да ползвате както свинска, така и телешка кайма, а най-добре е каймата да бъде смес. Докато подготвяте каймата сварете две от яйцата.Поставяте каймата в голяма купа. Добавяте солта и подправките, както и две сурови яйца. Накисвате филиите във вода и след като напълно омекнат ги натрошавате и също ги добавяте към каймата. Лука настъргвате, нарязвате магданоза на много ситно и ги добавяте в купата. И започвате да размесвате с ръце. Месите старателно, за да се разпределят всички съставки равномерно. Оставяте каймата настрана.
Нарежете сварените моркови и краставичките на лентички. Обелете яйцата и ги нарежете на четвъртинки. Разстелете каймата върху кърпа. Каймата трябва да се разстеле в правоъгълна форма с дебелина около 1 сантиметър и приблизителна ширина близка до тази на тавата, в която ще печете рулото (например 35 на 25 сантиметра). В горната част на широката страна на “блата” от кайма наредете ред моркови, под него ред кисели краставички и накрая ред от сварените и нарязаните на четвъртинки яйца.Идва моментът, в който трябва да завиете вашето руло “Стефани”. Не опитвайте да завиете рулото с ръце, тъй като “блатът” от кайма ще се скъса. Затова хванете кърпата в горния край, в който са наредени зеленчуците и с едно движение “захлупете” и завийте надолу. Повторете движението, докато навиете цялото руло. Накрая натиснете двата края на рулото, за да “запечатате” и плънката да не излезе при печене.
За изпичането на руло “Стефани” ви е необходима голяма тава, най-добре е да ползвате тавите на фурната, тъй като рулото е доста дълго. Поставете в тавата хартия за печене (така ще си спестите усилия при миенето на тавата в последствие) и върху него поставете рулото. Печете руло “Стефани” в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.