Следвайте ни

Немска рецепта: Руло от карфиол с кайма

Една средно голяма глава карфиол се бланшира за около 5-6 минути, не повече, и се изважда от водата да поизстине. 1 кг кайма се омесва както за кюфтета.

В купа, голяма колкото зелката, поставяме стреч фолио и половината от каймата се разстила по стените на купата. След това поставяме карфиола и с другата половина от каймата го покриваме. Преди това се правят дълбоки дупки навсякъде в карфиола, в които се напъхва кашкавал, нарязан на пръчици.

С помощта на стреч фолиото каймената топка се изважда и се оформя хубаво като истинска футболна топка. Поставя се в подходящ съд, например йенска тенджера, върху канапе от гъби. Залива се с масло, поръсва се с кашкавал и се пече около час на 180 градуса.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?