Следвайте ни

Родопски палачинки марудници ще зарадват цялото семейство

viber icon

Необходими съставки:
яйца - 3 броя
кисело мляко - 400 г
брашно - 1 ч.ч.
сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
сол - 1 щипка
масло - за намазване
* мерки и количества
 
 
Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете киселото мляко заедно със содата бикарбонат и разбъркайте добре. Постепенно при бъркане добавете брашното. Щом се получи хомогенна смес, тогава е готово.

Родопски палачинки марудници се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрейте сача или тигана, които са намазнени предварително и излейте 1 черпак от палачинковата смес.

Не я разстилайте до край. Намалете котлона и изпечете палачинките равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?