Следвайте ни

"Родопска угодия" в Девин почерпи туристите с дълга трапеза

viber icon

Първият по рода си фестивал на родопската храна "Родопска угодия" в Девин събра през уикенда внушително множество около дълга трапеза, отрупана с пататници, марудници, клин, тикълник, паниран фасул, пареник, качамак, вкусно кисело мляко, домашни сладка, чеверме.

Фестивала откри кметът на община Девин Красимир Даскалов. Той бе и председател на журито, което оцени ястията на участниците от местния ресторантьорски бранш. В комисията бяха също зам.-кметът на Девин Владимир Солаков, който е председател на сдружението на хотелиерите в родопската община, кметът на село Лозенец, Царевско Женя Генадиева и Минка Хаджиева, секретар на НЧ „Орфей 1947“ в златоградското село Ерма река.

След оценяването трапезата бързо беше опразнена от публиката, а празникът продължи с дегустации по ресторантите и механите в родопския курорт. Развихри се и веселие пред Дома на културата с гайдарския състав на Девин, певицата Миглена Бекриева и състави от Ерма река, Княжевско, Стара Загора, с. Лозенец, Чирпан, Перник, Елин Пелин.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?