Следвайте ни

"Родопска угодия" в Девин почерпи туристите с дълга трапеза

viber icon

Първият по рода си фестивал на родопската храна "Родопска угодия" в Девин събра през уикенда внушително множество около дълга трапеза, отрупана с пататници, марудници, клин, тикълник, паниран фасул, пареник, качамак, вкусно кисело мляко, домашни сладка, чеверме.

Фестивала откри кметът на община Девин Красимир Даскалов. Той бе и председател на журито, което оцени ястията на участниците от местния ресторантьорски бранш. В комисията бяха също зам.-кметът на Девин Владимир Солаков, който е председател на сдружението на хотелиерите в родопската община, кметът на село Лозенец, Царевско Женя Генадиева и Минка Хаджиева, секретар на НЧ „Орфей 1947“ в златоградското село Ерма река.

След оценяването трапезата бързо беше опразнена от публиката, а празникът продължи с дегустации по ресторантите и механите в родопския курорт. Развихри се и веселие пред Дома на културата с гайдарския състав на Девин, певицата Миглена Бекриева и състави от Ерма река, Княжевско, Стара Загора, с. Лозенец, Чирпан, Перник, Елин Пелин.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?