4232

Революция в кухнята! Пригответе си домашен кетчуп с 4 съставки РЕЦЕПТА

Основните неща, които са ни необходими, са домати, ябълков оцет, захар и подправки

 

Освен на леките якета и началото на учебната година, есента е и сезонът на консервите. Всеки поне веднъж в живота си е ставал свидетел на усиленото суетене около буркани, в които да затворим летните зеленчуци и плодове, за да се наслаждаваме на вкуса им през зимата.

Освен лютеници и компоти обаче нищо не ни пречи да си приготвим и домашен кетчуп. Този популярен сос неслучайно е толкова обичан - той е подходящ за най-различни ястия. Освен това е толкова лесен за приготвяне вкъщи.

Основните неща, които са ни необходими, са домати, ябълков оцет, захар и подправки. Както и уред за бавно готвене - именно той прави целия процес по приготвянето толкова лесен.


Необходими съставки:

2 консерви домати на кубчета
½ чаша вода
⅔ чаша захар
¾ светъл оцет
1 ¾ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Изсипваме двете консерви домати в мултикукъра и изплакваме всяка от тях с половината от водата. След като добавим водата в доматите, прибавяме захарта, оцета, солта и останалите подправки, които сме избрали.

Готвим около 10-12 часа, докато течността се изпари наполовина, а сосът стане гъст. Разбъркваме периодично. Когато добие желаната от нас гъстота, използваме пасатор, за да направим соса гладък.

Прецеждаме финалния резултат през цедка, за да отделим останали неразбити парченца люспи и семена от доматите. Прехвърляме домашния си кетчуп в буркани или съдове по наш избор и съхраняваме в хладилник, пише All Recipes.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?