Следвайте ни

Рецептите на фитнес инфлуенсърите за изваяни тела

viber icon

С наближаването на лятото все повече ни се иска да свалим излишните килограми и да изглеждаме добре на плажа. А за да постигнем този ефект, трябва да се храним по-здравословно. Понякога обаче да съчетаем вкусното с полезното не е толкова лесно. Нека си признаем - приготвянето на разнообразна здравословна храна си е истинско изпитание. За щастие много от фитнес гурутата у нас се хвалят не само със снимки на изваяните си тела, но и с интересните ястия, които приготвят. Някои от тях публикуват вдъхновяващите рецепти в личен блог, а други в социалните медии. Факт обаче е, че много хора разчитат именно на блогърите за нови и интересни рецепти. Точно за това тази седмица сме подбрали няколко български инфлуенсъри в сферата на здравословното хранене и фитнеса заедно с рецептите, препоръчани и изпробвани лично от тях. 

 

Спаначената палачинка на Инес Субашка

Необходими продукти:

1 цяло яйце

1 белтък

1 с.л. ленено брашно

1/2 връзка магданоз

шепа спанак

черен пипер

За пълнежа:

1 с.л. извара

1 с.л. кисело мляко

1/2 с.л. дижонска горчица

около 20 г пушена сьомга

2-3 маслини

Начин на приготвяне:

За палачинката:

Блиндирайте всички продукти, докато получите течна, хомогенна смес.

Намажете дъното на тигана с масло. Когато загрее, изсипете сместа и похлупете тигана с капак. Това е много важно, за да не залепва палачинката и да стане пухкава.

Когато се опече от едната страна, обърнете я и махнете капака - печете още 30-40 сек.

За пълнежа:

Разбъркайте киселото мляко, изварата и горчицата.

Премесете палачинката в чиния и я намажете с млечния микс. Отгоре накъсайте малко пушена сьомга и нарежете маслини.

 

Биляна Йотовска с телешки или пилешки кюфтенца с овесени ядки

 

Необходими продукти:

400 г прясно телешко месо /пилешко филе/, смляно на кайма

2-3 яйца

4 с.л. овесени ядки

3 стръка пресен лук или 1 глава кромид

половин морков, нарязан на ситно

половин чушка, нарязана на ситно

 връзка магданоз

2 с.л. ронена чубрица

1 пакетче кимион

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В голяма купа омесете добре месото с всички продукти и подправки. Оформете средно големи топки кайма, като ги сплескате, за да станат по-тънки самите кюфтенца. В тефлонов тиган с малко зехтин изпържете кюфтенцата до леко златисто.

 

Шест трика за здравословни ястия

Триковете за здравословно готвене не са много и не са сложни. Ето най-важните от тях:

 

- Не гответе зеленчуците твърде дълго. По възможност е добре да ги готвите цели и да ги нарежете след това. Ако не, то ги нарежете точно преди да ги сготвите, но не по-рано.

 

- Гответе с възможно най-малко мазнина и избягвайте пърженето. Също така се съобразявайте с типа мазнина, който използвате и нейното предназначение. 

 

- Наблягайте на печене, грил, варене и задушаване.

 

- Използвайте пресни билки.

 

- Проверявайте етикетите с данни за хранителните стойности и избирайте продукти с по-ниско съдържание на натрий.

 

- Използвайте възможно най-малко сол и не добавяйте такава към яденето си, след като вече сте спрели да го готвите.

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?