Следвайте ни

Рецептата на лятото: Перфектно хрупкави тиквички по ГРЪЦКИ

viber icon

Тиквичките по гръцки са едни от най-предпочитаните летни вкусотии, а тази рецепта ще ви покаже как да ги направите перфектно хрупкави и вкусни.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 3 – 4 броя
олио – за пържене
зехтин – 2 – 3 с.л.
брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
лед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дани

Дани

20.08.2021 | 14:48

Малко е сбъркана хронологията. Подочули, недоразбрали и хоп... статийка

Отговори
0 0
ттт

ттт

20.08.2021 | 13:26

Тиквичките не се потапят в купа с лед - те стоят там, до момента на изваждането им и разбъркването на всяка отделна порция за пържене с брашно!!

Отговори
1 0
Юлия

Юлия

19.08.2021 | 19:25

Като се потопи в купата с вода такова пръскане настава, че ................................ Иначе са вкусни, но без водата с леда.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?