Рецептата на деня! Пилешки гърди с нежен гъбен сос и пармезан РЕЦЕПТА
- 10:40, 24.09.2024
- 11:28, 24.09.2024
- 7218
- 0
Рецептата, която ще спечели всички у дома
Необходими продукти за пилешки гърди с гъбен сос:
4 пилешки гърди
100 гр пармезан, нарязан на тънки парчета
200 г гъби печурки
120 г (1 ч.ч.) брашно
250 мл (1 ч.ч. пилешки бульон)
зехтин за готвене
Начин на приготвяне:
Нарежете всяка пилешка гърда наполовина.
Нарежете гъбите. Овкусете пилешките гърди със сол от двете страни, след което ги оваляйте хубаво в брашно.
Загрейте обилно количество зехтин в голям тиган. Пържете пилешките гърди за 2 минути от всяка страна или докато придобият златиста коричка, пише actualno.com.
Добавете нарязаните гъби и налейте пилешкия бульон. Намалете котлона, покрийте тигана с капак и гответе за 7 минути. След това покрийте пилето с парчета пармезан. Отново покрийте с капак и гответе за още 2 минути.