4232

Рецептата на деня! Пилешки гърди с нежен гъбен сос и пармезан РЕЦЕПТА

Рецептата, която ще спечели всички у дома

 

Необходими продукти за пилешки гърди с гъбен сос:

4 пилешки гърди

100 гр пармезан, нарязан на тънки парчета

200 г гъби печурки

120 г (1 ч.ч.) брашно

250 мл (1 ч.ч. пилешки бульон)

зехтин за готвене

 

 
Начин на приготвяне:
 
Нарежете всяка пилешка гърда наполовина.

Нарежете гъбите. Овкусете пилешките гърди със сол от двете страни, след което ги оваляйте хубаво в брашно.

Загрейте обилно количество зехтин в голям тиган. Пържете пилешките гърди за 2 минути от всяка страна или докато придобият златиста коричка, пише actualno.com.

Добавете нарязаните гъби и налейте пилешкия бульон. Намалете котлона, покрийте тигана с капак и гответе за 7 минути. След това покрийте пилето с парчета пармезан. Отново покрийте с капак и гответе за още 2 минути.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?