Следвайте ни

Рецепта за вкусна вечеря: Мариновани патладжани с чесън

viber icon

Необходими продукти:

6 кг патладжан

700 мл олио

700 мл оцет 6%

500 г захар

200 г сол

3-4 глави чесън

черен пипер на зърна

копър

магданоз

Начин на приготвяне:

Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см и се бланшира в кипналата марина - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути.

Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър.

Заливат се с изстиналата марина, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути, пише факти.бг.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?