1939

Рецепта за най-вкусната БАНИЦА, която сте опитвали

Баницата винаги е добра идея за хапване по всяко време на деня, а тази рецепта обещава незабравим вкус!

Необходими Продукти
яйца - 4 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сирене - около 250 г
кори за баница - 500 г
олио - 1 ч.ч.
краве масло - за намазване
бакпулвер - 1 пакетче
царевично брашно - 1 к.ч.

Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с телена бъркалка. Добавете брашното, бакпулвера, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.

Намазнете тава за печене с масло. Разстелете една кора, намажете с яйчената смес, сложете втора, пак намажете и поръсете със сирене. Навий на хармоника. Поставете в тавата, оформяйки млечната баница.

Направете същото с другите кори. Ако имате още смес, я изсипете върху готовата баница. Печете на 190 градуса до готовност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?