Рецепта за Коледен пост: Уникално вкусни пълнени чушки с киноа

За всички, които спазват Коледните пости предлагаме една интересна рецепта за пълнени чушки с киноа. Експериментирайте и се насладете на резултата.

Необходими съставки:

чушка/пиперка-8 броя средно големи
киноа-200 грама
лук 2 броя
стафиди 50 грама
копър 1/2 връзка
олио 1/2 чаена чаша

Начин на приготвяне:
Измийте подготвеното количество киноа, след което го поставете в купа и го залейте в вряща вода за около 15-20 минути.

Почистете лука и го нарежете на ситно, след което го задушете на средно силен огън в предвиденото количество олио. 

Добавете към лука отцедената киноа и стафидите, добавете ½ чаена лъжица сол, 1 чаена чаша вода, разбъркайте и оставете да ври, докато водата се абсорбира. След това добавете стино нарязания копър и разбъркайте. Оставете на страна, за да поизстине сместа.

Почистете чушките от семките, и запазете капачетата на чушките. Може да използвате и камби. Напълнете чушките като не ги препълвате и поставете капачетата.

Наредете чушките в тава, добавете около ½ чаена чаша вода, завийте с фолио и печете пълнените чушки с киноа за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранете фолиото и печете за около 10 минути. Сервирайте пълнените чушки с киноа, с добавено кисело мляко.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Юлия

Юлия

07.12.2020 | 18:48

Стига с тая киноа. С ориз са си перфектни. Отяжда ми се вече като чуя рукола, киноа, авокадо, селъри и т.н. А пък за сладко-киселия вкус да не говоря.

Отговори
7 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?