Следвайте ни

Рецепта за Казанлъшки понички, която ще ви остави без думи

viber icon

Всички обичаме понички, независимо от възрастта си, а тази класическа рецепта за Казанлъшки понички ще ви остави без думи.

Необходими продукти:

брашно - 500 г

вода - 500 мл

мая - ½ кубче прясна (20 г)

захар - 1 с.л.

сол - 1 щипка

Начин на приготвяне:

Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути.

Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд. Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио, пише actualno.com.

Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави. Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Диана

Диана

31.07.2021 | 10:32

Изключително мазни се получиха! Чак неприятни за ядене. Защо?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?