3906

Разкошна закуска: Солен кекс с кашкавал РЕЦЕПТА

Представяме ви лесна и бърза рецепта за разкошен солен кекс. Пригответе го за закуска и го споделете с любимите си хора. Ще ви стане любим.

Необходими Продукти


яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 в.ч.
сода бикарбонат - 1 к.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
шарена сол - 3 щипки
морска сол - 2 щипки
олио - 60 мл
салам - 100 г шпек
кашкавал - 30 г
маслини - 8 - 10 бр.
магданоз - 5 - 6 стръка
брашно - 11 с.л.

Начин на приготвяне


1. В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка. Добавя се олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвера, да шупне и сипваме в купата.

2. Шпеков салам се нарязва на кръгчета, а те се режат на кубчета, кашкавалът също се реже на кубчета, маслините се почистват от костилката и нарязваме на парченца.

3. Прибавя се ситно нарязан магданоз, морска и шарена сол. Накрая добавяме брашното и се разбърква с шпатулка, да се смесят продуктите.

4. Сипваме сместа върху хартия за печене в малка тавичка 24 см. Печем соления кекс в загрята фурна 190-200 градуса около 30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха, пише recepti.gotvach.bg.

5. Изважда се върху решетка да се охлади леко, нарязваме на парчета и нападаме.

6. Разкошният солен кекс за закуска е готов.

Добър апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?