Следвайте ни

Разкошна закуска: Ябълков щрудел с ром и стафиди

viber icon

Необходими продукти:
400 г кори за баница
4 големи ябълки (около 800 г)
4 с.л. захар
125 г краве масло
100 г натрошени орехи
100 г стафиди

Начин на приготвяне:
Стафидите се накисват в ром. Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в сух тиган. Прибавя се канелата и се задушава за десетина минути. Прибавят се захарта, изцедените стафиди и орехите. Задушава се още 5 минути. Изчаква се сместа да изстине напълно.

Вземат се две кори, горната се намазва с разтопено масло. В долния край на по-тясната част на листа се слага от плънката и се навива на руло. Поставя се в намазнена тава. По същия начин се оформят рула от останалите кори и ябълковата смес до изчерпване на количествата. Накрая всяко руло се намазва с малко разтопено масло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златиста коричка. След като изстине, се поръсва с пудра захар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иванчо

Иванчо

15.10.2020 | 16:18

В рецептата при необходимите продукти липсва канела, по-долу пише че се поставя заедно с настърганите ябълки!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?