Следвайте ни

Разкошна закуска: Пурички от френски тост с ябълки и канела

viber icon

Зарадвайте семейството си с тези супер сладки и много лесни пурички от френски тост с ябълка, канела и сирене крема!

Нарежете две средно големи ябълки на кубчета. Поръсете ги с малко лимонов сок и канела, разбъркайте и ги поставете в малък съд за няколко минути на котлона, колкото ябълките да поомекнат.

В отделен съд смесвате 1/3 чаша захар и 1 ч. л. канела.

Всяка филийка хляб се разстила с точилка, за да стане гладка и тънка. Намазва се със сирене крема и вътре се слага от сместа с омекналите ябълки. Филийката се завива на руло.

Овалват се в смес от разбити 2 яйца и 3 супени лъжици прясно мляко. След това се пържат в намаслен тиган, докато добият апетитен златист загар.

Когато се извадят от тигана, пуричките се овалват в сместа от захар и канела.

Бон апети!

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?