1939

Разкошна закуска: Пухкави кашкавалки с неустоим вкус

Тази закуска ще ви стане любима, веднага щом я опитате, а ако ви остане, може да я похапнете и следобяд!

Необходими продукти:

брашно – 1 кг
масло – 50 г краве
чесън – 2 скилидки
захар – 2 с.л.
сол – 2 ч.л.
прясно мляко – 500 мл топло
мая – 40 г, прясна
яйца – 1 бр.
сирене
кашкавал
чубрица – по желание

Начин на приготвяне:


Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се за десетина минути да шупне.

Брашното се пресява и от гореизброените продукти се замесва меко и еластично тесто (без сиренето и кашкавала, те са за плънката). Тестото се покрива и се оставя да втаса за около 30 мин.

В това време се настъргва кашкавалът, пише struma.bg. Тестото се разточва на правоъгълник, разпределя се кашкавалът и сиренето по малко и от двете, по желание може и да сложите стрита чубрица, може и някакъв колбас.

Навива се на руло, нарязва се на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се нарязаните кашкавалки с разреза нагоре. Покриват се и се оставя да втасат за 20 мин.

Намазват се отгоре с жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсва се всяка кашкавалка с настърган кашкавал и стрита чубрица по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?