1939

Разкошна закуска: Пухкав ябълков кекс

Тази рецепта за ябълков кекс ще е истинска наслада за вкусовите ви рецептори, а и се приготвя бързо и лесно.

Продукти:
За тестото:
1 и ½ ч.ч. кафява захар
⅓ ч.ч. разтопено, но не вряло кокосово или краве масло
1 яйце
1 ч.ч. мътеница
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. сода за хляб
2 и ½ ч.ч. брашно
2 и ½ ч.ч. нарязани ябълки
За поръсване на тестото:
- ½ ч.ч. обикновена захар
- 1 ч. л. канела
- 1 и ½ с.л. разтопено краве масло

 
Приготвяне:
С това тесто може да приготвите цял кекс или мъфини, по ваше желание.

Ябълките се почистват и нарязват на тънки филийки, които след това се нарязват на по-малки парчета. В купа комбинирайте захарта, маслото и разбъркайте добре. След това добавете яйцето, мътеницата, ванилията, содата и брашното. Разбъркайте много добре всичко, за да се получи гладка смес, пише az-jenata.bg. Добавете канелата и ябълките. Тестото за кекса трябва да се получи доста гъсто. Намазнете незалепваща форма за кекс/мъфини. Изсипете тестото. Комбинирайте съставките за поръсване и го поръсете равномерно.

 
Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути (пробвайте с клечка за зъби дали тестото е готово) или около 25 минути, ако ще разпределите тестото във форма за мъфини. След като десертът изстине, може да сервирате.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?