1939

Разкошна закуска: Козуначени мъфини с течен шоколад

Започнете деня с усмивка и с разкошен вкус на топли и пухкави мъфини. Ето рецептата:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 2 бр.
захар – 70 г
прясно мляко – 180 мл
мая – 1 пакет суха
масло – 50 г
брашно – 500 г
ванилия
течен шоколад – 4 с л
лешници – по желание смлени


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В топло прясно мляко се разбърква маята с 1 с.л. захар и оставяме да бухне.

От яйцата се отделя половин жълтък за намазване отгоре.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса, докато удвои обема си, пише struma.bg.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с течен шоколад и навиваме на руло.

С нож се реже на дебели шайби, нареждат се в намаслени форми за мъфини от големите по 6 гнезда.

Оставяме да почине, докато удвой обема си.

Намазват се с разбития с малко олио жълтък и печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?