Следвайте ни

Разкошна закуска: Банички пури с шунка и кашкавал

viber icon

Уникални банички, които ще ви изненадат с вкус и хрупаковост и са идеални за започване на деня или следобедна закуска.

Необходими Съставки
кори - 1/2 пакет одрински
краве масло - 100 г разтопено
шунка - 150 г
кашкавал - 150 г настърган
яйца - 3 бр.
сол - 1 - 2 щипки
жълтъци - за намазване

Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата.

Нарязваме шунката на дребно.

Поставяме лист хартия за печене в правоъгълна тава.

Нарязваме си всеки лист от корите на половина.

Поставяме една кора на плота и намазваме равномерно с масло. След това намазваме с разбито яйце и в единия карай разпределяме по 1 лъжица от нарязаната шунка и една лъжица настърган кашкавал.

Навиваме на руло и поставяме в тавата.

Така приготвяме всички малки банички.

Намазваме баничките с масло, а след това и с разбит жълтък. Посоляваме ги отгоре с 1-2 щипки сол.

Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме вътре дългите банички за около 15 -20 минути.

 

Коментари (1)

Габи

Габи

27.04.2021 | 11:49

Не разбирам, защо трябва да се соли?От кога солта е толкова полезна?Иначе нищо ново и интересно.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?