Следвайте ни

Разкошна питка пухкавелка в 8 стъпки СНИМКИ

viber icon

Необходими продукти

1 кг брашно

по 1 с. л. сол, захар и олио

3 с. л. кисело мляко

1 яйце +1 за намазване

20 гр прясна мая

500 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

Замесва се тесто, което след 15 минути се разделя на три топки.

След още 15 минути всяка топка се разточва и се маже с масло.

Нареждат се една върху друга, разрязват се отстрани, събират се в средата, поставят се в тавата.

Изчаква се да удвои обема си и се пече на 180 градуса за 40 мин. в тава с диаметър 28 см.

След изваждане от фурната се маже с масло и олио, за да блести.

(Рецепта и снимки на Наско Стефанов)

 

 

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?