Следвайте ни

Разкошна петъчна вечеря: Киш с гъби и аспержи

viber icon

С тази рецепта ще изпълните петъчната си вечер с усещане за елегантност и неповторим вкус!

Продукти:

5 резена бекон, нарязан

2 супени лъжици зехтин

1 глава лук, нарязана

100 г гъби, сварени на пара и нарязани

150 г аспержи, нарязани

1 брой готово тесто (по желание омесете домашно)

1 белтък, разбит

140 г настърган кашкавал

60 г фета сирене, натрошено

2 яйца

100 мл прясно мляко

80 мл готварска сметана

½ чаена лъжица сол

Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган на средна температура до златисто. Отцедете го върху кухненска хартия и го нарежете. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. В него запържете лука, докато стане полупрозрачен. Намалете котлона на средно и добавете гъбите. Гответе с разбъркване за още 7-8 минути или докато гъбите станат меки.

Кипнете подсолена вода в тенджера на висока температура. В нея сварете за 2 минути аспержите. Отцедете ги и ги охладете под течаща студена вода.

Разстелете тестото в намазнена форма за киш. Намажете го с белтъка. Поставете сместа с гъбите и лука отгоре. Добавете нарязаните аспержи и бекона. Поръсете щедро с кашкавал върху зеленчуците. В малка купа смесете разбитите яйца с млякото, сметаната, солта и пипера. Залейте плънката с тях. Печете за 40 минути или до готовност, пише Dnes.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?