Разкошна лятна вечеря: Най-вкусните пълнени домати с пиле, гъби и кашкавал

Страхотна рецепта, която да направите в края на работната седмица – пълнени домати с пиле, гъби и кашкавал. Приготвят се толкова лесно, а резултатът е разкошен. Може да ги съчетаете с чаша бяло вино за разкош.

Ето и какви продукти са ви необходими:
  5-6 домата;
  200 г пилешки гърди;
  3 супени лъжици майонеза;
  100 грама гъби печурки;
  100 грама кашкавал;
  30 грама масло;
  сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Подгответе всички необходими продукти. Хубаво е доматите да са твърди, така че по време на печенето да не се разкашкват. Изплакнете пилешките гърди и ги подсушете. Нарежете с остър нож на малки кубчета. Направете същото и с гъбите. Запържете нарязаните пилешки гърди и гъби в тиган, като използвате маслото и струйка олио, за да не загори. Поръсете със сол и черен пипер. Запържете докато месото стане златисто.

На доматите се отрязват капачета и с помощта на чаена лъжичка се издълбава сърцевината. Издълбаната сърцевина се запазва и от нея се приготвя чудесен сос за различни месни ястия – просто добавете любимите си подправки, чесън, сол. Задушава се на средно силен котлон за няколко минути.

Издълбаните домати се пълнят със запърженото пилешко месо и гъби. Върху месото се слага 1/2 суп. лъж. майонеза (може да е по-малко в зависимост от размера на доматите) и отгоре обилно се поръсва с настърган кашкавал, пише skafeto.com.

Печете във фурната за 15-20 минути при температура 180-200 градуса. Вкусните печени пълнени домати са готови! Сервирайте горещи! Ако доматите са изстинали, могат да се претоплят в микровълнова или в обикновена фурна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?