4968

Рататуй с патладжан и тиквички за вечеря РЕЦЕПТА

Постно ястие за любителите на зеленчуците!

Продукти:

1/2 кг тиквички
1/2 кг патладжани
1/2 кг домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/4 с.л. ябълков оцет
2 с.л. домати от консерва
50 г масло
босилек
риган
2 с.л. зехтин
 
Рецепта:

В купа се смесват доматите от консерва (2 с.л.), зехтина (1/2 кг) и ябълковият оцет (1/4 с.л.). Добавят се счуканият чесън (2 скилидки), босилека, ригана, сол и пипер. По желание може да се добави и чили сос.

Сместа се изсипва в леко намазнена и загрята във фурната тава.

Зеленчуците се нарязват на кръгчета и се подреждат в тавата изправени, като се редуват лук, патладжан и тиквичка. Поръсват се с малко разтопено масло, пише 1001recepti.com. 

Пече се за около час, докато зеленчуците омекнат и соса на дъното започне да бълбука. Украсява се с пресен босилек.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?