46
Следвайте ни

Яйченият пунш е по-важен от пуйката за Коледа РЕЦЕПТА

viber icon

От многобройните филми и сериали на коледна тематика сме разбрали едно - в САЩ и Западна Европа има една задължителна напитка, без която празниците през декември просто не са същите. Това е така нареченият ​яйченият пунш, познат повече като "егног". 

Напитката е отколешна традиция в редица страни. Вероятно за това около нея сякаш се носи някаква магия и ни препращаща към романтиката на коледната нощ, когато атмосферата е топла и сърдечна, а децата с трепет отварят подаръците си. Ако желаете да си приготвите и вие яйчен пунш, който да ви стопли през студените зимни нощи, това въобще не е трудно.

Разбира се, вариантите за приготвянето въобще не са малко, но "Марица" избра за вас един, който със сигурност няма да ви разочарова. Ето и най-популярната рецепта за приготвяне на вълшебната напитка, с която гарантирано ще усетите коледното настроение в дома си:

Необходими продукти:

4 големи яйца, 2 чаени чаши захар, 2 чаени чаши прясно мляко, 2 чаени чаши сметана, 50 милилитра ром и 50 милилитра уиски. С това количество от продукти може да приготвите 6 чаши от вълшебната празнична напитка. 

Начин на приготвяне: 

Първоначално отделете жълтъците от белтъците и ги поставете в отделни съдове. Добавете към жълтъците една чаена чаша захар и разбийте с миксер на високи обороти, докато не се получи пухкава бледожълта пяна.

След това разбийте и белтъците, като им добавите щипка сол и постепенно изсипвате в купата и втората чаша захар. Разбиването продължава, докато не се получи гъст сняг. След това трябва да прибавите към него и вече разбитите жълтъци. 

Изсипвайте жълтата пяна на тънка струйка, като през цялото време не спирате да разбърквате. След това добавете алкохола, отново на тънка струйка, бавно и внимателно. Следва по същия начин да добавите и прясното мляко, а след това и първата чаша сметана.

Втората чаша от сметаната се разбива в отделна купа, докато придобие пухкав вид. Добавя се към сместа, но вече без помощта на миксер. Просто разбъркайте на ръка, без да бързате. И така, пуншът е напълно готов. Остана единствено да го охладите и след това той може да бъде поднесен на гостите. Преди това добавете щипка настъргано индийско орехче или канела във всяка една от чашите.

Коментари (1)

Страшна гадост.

Страшна гадост.

16.12.2021 | 11:19

Ще си го направя, но без яйцата, млякото, захарта и сметаната. Така ще става за пиене и ще е здравословно - без салмонела и мазнотии.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?