Ядеш и ревеш: Уникални бутер банички с гъби
- 30.11.2020 | 05:00
- Marica.bg
- 13 735 прегледа
- 0 коментара
Топла и вкусна закуска, която ще приготвите бързо, а ще помните дълго.
Необходими продукти
1/4 ч.ч. зехтин
4 гъби
1 стрък праз лук, бялата част
150 г спанак
1/4 ч.ч. магданоз, наситнен
1 скилидка чесън, пасирана
4 листа бутер тесто
200 г соев кашкавал, настърган
1 яйце, разбито
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте половината от зехтина, запържете гъбите за 3-4 минути от двете страни и ги извадете. Загрейте останалия зехтин и запържете ситно нарязания праз лук за 2-3 минути.
Добавете нарязания спанак, чесъна и гответе за минута. При необходимост изцедете излишната течност.
Нарежете тестото на кръгове, отгоре сложете спанак, гъби, парче кашкавал и покрийте с второ парче тесто, защипете краищата, набодете с вилица, намажете с разбитото яйце и запечете за около 30 минути до златисто.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни