Следвайте ни

Ядеш и ревеш: перфектните ребра с мед и подправки

viber icon

С настъпването на есента и застудяването на времето, все повече ни се похапват мръвчици. Уикендът ни позволява да отделим повече време, за да сътворим шедьовър в кухнята и да съберем овациите на любимите си хора, а с тази рецепта за ребърца, гарантираме такъв резултат.

 

Необходими продукти:

 

свински ребра - 1.5 кг
мед - 2 с.л.
лимонов сок - 1 с.л.
зехтин - 3 с.л.
къри - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л. черен
сол

 
Начин на приготвяне:


Нарежете ребрата. Сложете на котлона тенджера с вода и кипнете. Добавете сол. Пуснете ребрата във врящата подсолена вода и варете за около 15 мин. Извадете и подсушете.

За маринатата смесете меда, кърито, черния и червения пипер, лимоновия сок, зехтина и солта.

Намажете ребрата с маринатата и ги подредете в тава, застлана с алуминиево фолио. Оставете месото да престои 30 мин.

Изпечете ребрата във фурна загрята на 200°C за около 20 -25 мин.

Поднесете с гарнитура по желание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кулинар

Кулинар

09.11.2020 | 18:57

Невероятен буламач

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?