Ядеш и ревеш: Най-вкусните рулца от бутер тесто с шунка и кашкавал
- 05.01.2021 | 05:00
- Marica.bg
- 29 191 прегледа
- 2 коментара
Тази рецепта е бърза и лесна, с малко продукти, но ще си оближете пръстите още на закуска.
Продукти за 4-6 порции
275 г бутер тесто
100 г шунка, нарязана на тънки резени
100 г кашкавал на тънки резени
1 яйце за намазване
Приготвяне
Фурната се загрява 200 С.
Бутер тестото се разтила и вурху него се подреждат резени шунка и по желание върху тях кашкавал.
Навива се на стегнато руло, което се намазва с разбито яйце.
Режат се кръгчета, дебели по-малко от 1 см.
Подреждат се с отрязаната част нагоре в тава, застлана с хартия за печене.
Намазват се с разбито яйце и се пекат в горещата фурна за 8-12 мин.
Коментари (2)
Лакомник
06.01.2021 | 12:29"Ядеш и ревеш" е израз, който се ползва в смисъл, че нещо е вкусно, но много скъпо. Нещо, което ще си позволиш само веднъж защото излиза прекалено "солено". Другият вариант е да е абсолютно гнусно, но да го ядеш защото само това можеш да си позволиш. Някакъв неосведомен текстописец го използва като слогън в реклама на кренвирши, което беше абсолютна тъпотия. Сега всички невежи го ползват неправилно.
Чревоугодник
06.01.2021 | 07:23Как така хем ядеш хем ревеш? Голяма простотия.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни