Ядеш и ревеш: Най-вкусните рулца от бутер тесто с шунка и кашкавал

Тази рецепта е бърза и лесна, с малко продукти, но ще си оближете пръстите още на закуска.

Продукти за 4-6 порции

275 г бутер тесто
100 г шунка, нарязана на тънки резени
100 г кашкавал на тънки резени
1 яйце за намазване

Приготвяне

Фурната се загрява 200 С.
Бутер тестото се разтила и вурху него се подреждат резени шунка и по желание върху тях кашкавал.
Навива се на стегнато руло, което се намазва с разбито яйце.
Режат се кръгчета, дебели по-малко от 1 см.
Подреждат се с отрязаната част нагоре в тава, застлана с хартия за печене.
Намазват се с разбито яйце и се пекат в горещата фурна за 8-12 мин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Лакомник

Лакомник

06.01.2021 | 12:29

"Ядеш и ревеш" е израз, който се ползва в смисъл, че нещо е вкусно, но много скъпо. Нещо, което ще си позволиш само веднъж защото излиза прекалено "солено". Другият вариант е да е абсолютно гнусно, но да го ядеш защото само това можеш да си позволиш. Някакъв неосведомен текстописец го използва като слогън в реклама на кренвирши, което беше абсолютна тъпотия. Сега всички невежи го ползват неправилно.

Отговори
5 0
Чревоугодник

Чревоугодник

06.01.2021 | 07:23

Как така хем ядеш хем ревеш? Голяма простотия.

Отговори
7 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?