Следвайте ни

Ядеш и ревеш: Най-вкусната торта Нутела, която сте опитвали

viber icon

Едва ли има човек, който да не обича течен шоколад, а Нутелате е любимо изкушение на малки и големи, затова ви представяме торта Нутела, която ще ви превърне в домакиня мечта за всяко семейство. Тази рецепта за страшно вкусна шоколадова торта няма да ви остави безразлични, а крайният резултат ще се стопи в устата ви и ще остави дълго време усещане за сладост.

Продукти за блата:
190г начупен тъмен шоколад
100 г масло на стайна температура
340 г кафява захар
3 яйца
280 г брашно
щипка сол
1 и 1/2 ч.л. сода
200 г заквасена сметана
200 мл гореща вода
1 бр. ванилия
1/2 ампула шоколадова есенция (може и без нея)
олио и какао за поръсване на формата

за крема:
300 г Нутела на стайна температура
600 мл студена сладкарска сметана
2 с.л. захар
2 с.л. какао

За заливане:
70 г тъмен шоколад
70 г Нутела
100 мл сладкарска сметана

За украса:
лешници и шоколадови лешници

ПРИГОТВЯНЕ:

Започнете с приготвянето на блата. Включете фурната да се загрява на 175 градуса. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади леко. Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Добавете към тях яйцата едно по едно, като след всяко разбивате сместа. След това добавете солта, содата, ванилията и есенцията и разбъркайте.

Прибавете разтопения шоколад и смесете всичко добре. Започнете да добавяте от заквасената сметана и брашното на части, като ги редувате, докато добавите цялото количество от тях. Разбъркайте всичко добре. Накрая прибавете горещата вода и отново разбъркайте, докато всичко се хомогенизира.

Намазнете и посипете с какао форма за торта с диаметър 25 см. Изсипете в нея сместа и печете, докато забита клечка в блата излиза суха и чиста. В моята фурна отне около 40 мин. Извадете блата, охладете закратко във формата, след което го извадете и го охладете напълно върху решетка. Заравнете издутината от печенето и го разрежете на 3. Внимавайте, защото е много влажен и може да се начупи.

За крема смесете всичко в купа и го разбийте с миксер до получаването на пухкам крем.

Сглобяването на тортата е стандартно – редуват се блат и крем, като накрая тортата се измазва от всички страни с крем. Приберете тортата в хладилник, докато приготвяте заливката.

За нея сложете предвидените продукти в купа на водна баня докато се получи гладка смес. Ако е много топла, охладете я леко, преди да я сложите върху тортата. Залейте тортата, така че да се стече от шоколадовата смес на места по стените ѝ.

След това, ако ви останал от крема, направете розички с помощта на шприц и доукрасете с лешници и шоколадови лешници, а може и нещо друго по желание. Оставете тортата да престои поне една нощ, преди да я консумирате, пише tortichkablog.wordpress.com.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай