Пухкавите тиганички на баба радват цялото семейство РЕЦЕПТА

От ръцете на баба е най-сладко, а ако искате да зарадвате малки и големи у дома, опитайте тази доказана рецепта. Тиганичките на баба са изключително лесни за приготвяне, не отнемат нито много време, нито продукти, а резултатите със сигурност ще ви очароват.   

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

айрян - 300 мл
сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
захар - 3 ч.л. равни
сол - 1 щипка
брашно - 1 ½ ч.ч. (чашата е 200 мл)
* мерки и количества


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп, съветват готварските експерти от gotvach.bg.

Да ви е сладко!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?