4232

Пухкава и ароматна: Царска баница за закуска РЕЦЕПТА

Страхотна баница за всеки

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

кори за баница - готови селски кори на сач
яйца - 5 бр.
сирене - 300 г
извара - 200 г
кисело мляко - 1 бр. кофичка (400 г)
масло
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват, като се прибавя сиренето, изварата и киселото мляко.

Тавата се намазва с олио.

Във всяка кора се поставят три-четири лъжици олио и три лъжици от плънката, разпределена равномерно върху кората.

Кората се навива и се поставя в тавата, като се набръчква. Като се наредят всички кори, отгоре се поставят парченца масло.

Баницата се пече във фурна на вентилатор на 200 градуса, а без вентилатор на 150-180 градуса.

Царската баница е готова, пише gotvach.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?