3906

Пухкав и ароматен: Лесен тутманик с яйца и сирене РЕЦЕПТА

Няма по-прекрасна домашна съботна закуска от пухкав и ароматен тутманик. Приготвя се лесно, а ефекта е невероятен - всички са сити и доволни.

 

Продукти:


1 кг брашно

10 гр мая

3 яйца

400 мл.прясно мляко

2 с.л.захар

150 мл.олио

За плънката:

400 гсирене

3 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Маята (10 г) се разтваря в прясното мляко (400 мл.), което е леко затоплено. Разбърква се и се оставя да се „вдигне”.

2. Брашното (1 кг) се пресява в тава и в него се оформя кладенче. В кладенчето се пускат захарта (2 с.л.), олиото (150 мл.), суровите яйца (3 бр) и при постепенно наливане се добавят прясното мляко с разтворената в него жива мая.

3. Тогава се замесва тесто до средна твърдост. Меси се по-продължително. Оставя се да втаса та топло, докато удвои обема си, пише 1001recepti.com.

4. От втасалото тесто се откъсват отделни топки, които се разтеглят като мекици и се поливат с разтопената мас (100 г) и смесените продукти за плънката - сирене (400 г) и яйца (3 бр). Увиват се и се усукват. Подреждат се в тава, намазана с олио.

5. Домашният тутманик със сирене се пече до зачервяване при 180 градуса. Проверява се с клечка за зъби дали е изпечен. Ако клечката излиза суха, значи е готов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?