Пролетната кухня - да се хванем за зеленото
- 18:30, 11.04.2021
- 6836
- 0
Смяната на сезоните е перфектното време да преосмислим хранителните си навици и да влезем в по-добра форма за лятото. Необходимо е да подсилим тялото и да си осигурим витамини и важни хранителни вещества, които в различно количество са ни липсвали през зимата. А всичко това е пряко свързано с храната. Съветът на специалистите е да се вслушаме във вътрешния си глас, който най-правилно ще ни насочи към храната, от която имаме нужда, помагайки на тялото си да се настрои пролетно.
За да се ободрим и да се чувстваме добре, трябва да похапваме повече зеленчуци, по-малко наситени мазнини и да се възползваме от богатия избор на свежи плодове през пролетта. Домашното готвене, освен че може да е забавно, спестява пари, а и е здравословно - в крайна сметка сами контролираме количеството и съставките, които използваме в ястията. А през пролетта имаме възможността да включим много пресни и здравословни продукти към ежедневното си меню.
Тиквички с пилешко филе и зеленчуци
Необходими продукти:
4 бр. средноголеми тиквички
400 г пилешко бон филе
1 голям морков
4 стръка зелен лук
50 г сушена червена чушка
1 домат
1 с.л. зехтин
черен пипер
сол
куркума
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете им капаче в горната част към дръжката и ги издълбайте (аз използвам чаена лъжичка). Измийте и почистете зеленчуците. Морковът настържете, а лукът нарежете на ситно. Месото нарежете на кубчета. В дълбок съд налейте 1 с.л. зехтин и когато загрее, задушете месото. Когато придобие цвят, добавете зеленчуците - морков, лук, сушена чушка. Подправете на вкус. Разбърквайте за още 10-15 мин, докато месото е почти готово. Включете фурната на 200 градуса, за да загрее. С готовата смес напълнете издълбаните тиквички и поставете на всяка по едно колелце домат като капаче. Изпечете за 30 минути.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни