Следвайте ни

Пролетна вечеря: Уникално вкусен пай с коприва

viber icon

Тази рецепта за пай от коприва, освен че е пълен с полезни съставки, които ще ви дадат енергия, е и ужасно вкусен.

Необходими продукти:
150 г коприва (почистена)
125 г брашно
100 г бисерен ориз
50 г сушени домати
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Оризът се смила в кафемелачка и се смесва с брашното и щипка сол, пише bonapeti.bg.

Наливат се 100 мл вода и се замесва тесто. Оставя се да почине 1 час.

Копривата се бланшира в подсолена вода. Шокира се в леденостудена и се накълцва.

Лукът и доматите се наситняват, а чесънът се стрива на паста. Смесват се с копривата. Овкусява се със сол и черен пипер.

Тестото се разточва и в средата се слага плънката.

Краищата се прихлупват навътре.

Паят се готви на умерен огън в тиган с малко олио по около 7 минути от всяка страна, пише fakti.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?