1553

Пробвайте нещо ново за ВЕЧЕРЯ - карначета с яйца и лук

Ароматните и сочни карначета са едно от най-лесните решения за бързо и вкусно хапване. Дали ще ги поднесете изпечени във фурната или на скара със салата, дали ще ползвате овкусената кайма, за да направите супа топчета или принцеси, или ще ги метнете на тигана с чушки – те винаги ще спасят гладната ситуация.

Matekitchen.com предлага тази рецепта. В нея на практика събираме две ястия в едно – запечени карначета и яйца с лук и пресни подправки. Вместо да ги пържим в тигана, сготвихме всичко в един съд във фурната.

 

Добър апетит!
Продукти
карначета - 1 кг - 13.73 лв
лук - 5-6 глави - 0.53 лв
яйца - 6 бр - 3.09 лв
магданоз - 1/2 връзки - 0.30 лв
чубрица - 4-5 стръка - 0.09 лв
олио - 100 мл - 0.58 лв
сол на вкус
Приготвяне

Обелете и измийте лука и го нарежете на полумесеци. Сложете го в тава, посолете го и го претрийте с ръка.
Добавете олиото, разбъркайте добре и отгоре поставете нанизаните на дървени шишчета карначета.
Печете на 200 градуса за около 20-25 минути, като от време на време обръщате карначетата.
След като карначетата са готови, ги извадете в чиния, а върху лука изсипете предварително разбитите яйца. Печете още 10-12 минути, извадете от фурната, добавете свежите подправки, разбъркайте и сервирайте за четирима души.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?