49

Пригответе си вкусни лучени бомбички с кайма

Без лук кулинарията е немислима. Лукът придава приятен, специфичен вкус на ястията, плътност и аромат. Предлагаме ви рецепта за лучени бомбички с кайма, които не отнемат много време, а са много вкусни и ефектни. 

Ето рецептата за тях:
Необходими продукти:

   – 2 глави лук
– 500 г кайма
– 1/4 чаша ситно нарязан лук
– 1/4 чаша магданоз
– 1/4 чаша гъби
– 1 жълтък
– 1 с.л. доматен сос
– 1 ч.л. соев сос
– 1/4 чаша галета
– бекон
– барбекю сос

 

Начин на приготвяне:

   1. Отрежете двете глави лук от двете страни. Обелете ги.

2. Нарежете главите лук наполовина и отделете всеки слой. Оставете ги настрани.

3. Към каймата добавете по 1/4 чаша магданоз, лук и гъби, 1 жълтък и 1 с.л. доматен сос. Всичко се омесва добре и от получената смес се оформят топчета от кайма.

4. Вземете два слоя лук и между тях сложете по едно топче, направено от подправената кайма.

   5. Увийте ги в бекон. Не забравяйте да прикрепите бекона с клечки за зъби, за да не се разпаднат.

6. Печете лучените бомбички около 40 минути.

7. След като извадите тавата от фурната, намажете лука още веднъж със соев (или барбекю сос) и печете още 5 минути.

Вкусните лучени бомбички са идеално мезе за чаша бяло вино или розе.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?