2374

Пригответе с "Марица": Вкусна и полезна баница с коприва

Копривата е полезна и вкусна храна. Кулинарната ѝ обработка е разностранна, но колкото по-малка е тя, толкова по-голямо количество от полезните вещества ще попаднат в нашия организъм. Това парещо растение е с високо съдържание на желязо, което я прави отлична за борбата с анемията и умората. Ето защо Ви представяме една вкусна и полезна рецепта за цялото семейство - баница с коприва.

Необходими продукти:
коприва - 200 г попарени
връхчета
сирене - 200 г
яйца - 4 бр.
масло - 70 г
зелен лук - 1 връзка
зелен чесън - 1 стрък
сол - 1 щипка
черен пипер - на вкус
кори за баница - 350 г
готови
олио

Начин на приготвяне:
Първо нарязваме попарените връхчета от коприва и ги задушаваме със зеления лук и чесън в малко олио.
Добавяме и подправките и сиренето. Сваляме от котлона и изчакваме да се охлади, след което добавяме яйцата.
Намазваме кората с олио и прегъваме. Прегънатата кора гарнираме със сместа и завиваме на стегнато руло. Готовото руло поставяме в леко намазнена тавичка.
Всичко се повтаря до свършване на продуктите.
Рулата разрязваме на 3 или 4, така че да се получат хапки. В прорезите на рулата слагаме по малко масло.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути или до златисто.
След опичане напръскваме с газирана вода и задушаваме с кърпа. Сервираме топла с кисело мляко или айран.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?