Следвайте ни

Пригответе най-лесните Добруджанки за закуска у дома РЕЦЕПТА

viber icon

Предлагаме ви една лесна, много вкусна и ароматна закуска за неделя. Ето как да си приготвите Добруджанки у дома:

Необходими продукти:

500 г кисело мляко
450 г брашно
200 г краве сирене
80 г краве масло
50 г кашкавал
1 яйце
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
  
Содата се гаси в киселото мляко.  

Брашното се смесва със солта, оформя се кладенче, в което се сипва киселото мляко със содата, чуква се яйцето, прибавят се стритата чубрица, настърганият кашкавал и натрошеното сирене.  

Разбърква се добре, за да се смесят съставките.  

Тестото се разделя на топки, които се подреждат в тави, намазани с масло.  
Мажат се с разтопено масло и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 15–20 минути.  

Съвет: Времето за печене зависи от размера на питките.

източник и снимка: bonapeti.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай