Следвайте ни

Прекрасна закуска! Най-вкусната баница по стара РЕЦЕПТА

viber icon
Понякога се връщаме мислено назад във времето и се опитваме да помиришем онази вкусна баница със спанак и сирене, която нашата баба така старателно приготвяше в малката и кипра кухничка, пише actulno.com.
 
Това е магически вкусна и хрупкава баница, подходяща както за закуска, така и за следобедно похапване. Сигурни сме, че вкусът й ще ви остави без думи, докато лакомо изяждате парче след парче.

 

 
Продукти, които ще са ви необходими:

 

• 1 пакет кори за баница
• 2 яйца
• 200 гр. пресен спанак
• 300 гр. сирене
• 2 с. л. кисело мляко
• 100 грама масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат

 

Начин на приготвяне:
 
Най-напред разбъркайте в купа две яйца. Ако имате домашни в хладилника, би било чудесно. Вкусът им е вълшебен, а крайният резултат е една пухкава баница, очакваща да бъде похапната.

Към яйцата добавете натрошеното сирене и киселото мляко, в което предварително сте угасили содата.

Сложете в тенджера вода да заври. Към нея добавете спанака и премахнете от котлона. Оставете така за няколко минути. Отцедете задушения вече спанак и нарежете на ситно. Прибавете го към сместа от яйца и сирене.

Вземете кръгла тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Постелете една от корите за баница върху равна повърхност. Изсипете няколко лъжици от сместа и започнете да завивате на руло. Така процедирайте с всяка следваща кора, докато не свършат.
 
Като за финал, нарежете на кубчета маслото и го разпръснете върху баничката.

Сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като хване златиста коричка, значи е време да изключите фурната и да извадите баницата.

Нарежете я на триъгълници и сервирайте в компанията на домашен айран.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?