44
Следвайте ни

Прекрасна закуска: Бутерки с гауда РЕЦЕПТИ

viber icon
Чудни бутерки с гауда, които може да хапнете у дома или да си вземете в колата към работното място.
 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • бутер тесто - 1 пакет прясно
  • жълтъци - 3 бр.
  • гауда - 100 г
  • сол - 2 щипки хималайска
  • шарена сол - 4 щипки

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разгъваме бутер тестото на плота и го нарязваме на равни правоъгълници.

Разбиваме жълтъците и намазваме всеки правоъгълник от тесто. Поръсваме с шарена сол.

В единия край на всеки правоъгълник поставяме по едно дълго парче гауда и навиваме на свободно, нестегнато руло.

Подреждаме бутерките в тефлонова тава и ги намазваме с разбит жълтък. Поръсваме ги отгоре с малко хималайска сол.

Печем нашите бутерки с жълтък и гауда на в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути до приятно зачервяване, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?