Следвайте ни

Прекрасна вечеря: Сръбска разядка "Паприка у павлаци" РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:

500 гр чушки сорт Сомборка (малкли люти камбички)
800 гр заквасена сметана
400 гр прясно сирене/крема сирене
вода и сол
на 1 литър вода 100 гр сол

Начин на приготвяне:

Чушките се почистват от семенцата и дръжките и се слагат в подходящ съд - буркан или кутия. Заливат се с водата. Трябва да измерите количеството вода, което ще поеме съда, за да може да се прецени точно колко сол да се добави. Затворете съда с капак и го сложете някъде на топло за няколко часа. От време на време го обръщайте и раздрусвайте.

Когато вече чушлетата са омекнали, смесете прясното сирене със сметаната. Изцедете чушките от водата и ги напълнете с млечната смес.

На дъното на кутията, в която ще съхранявате разядката, намажете от сметаната и наредете от напълнените чушки, намажете реда чушки със сметана и наредете нов. Така, докато свършат. Завършете с дебел пласт от сметаната. Затворете кутията и приберете в хладилника за 24 ч.
Готовата разядка може да се съхранява в хладилника до една седмица.

Поднесете с препечен хляб и малка ледена ракия, за любителите.

източник: факти.бг.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?