Следвайте ни

Празнична закуска: Вкусни балеринки с крема сирене

viber icon

Сладките балеринки с крема сирене си мечтаят за голяма чаша горещо капучино с пухкава пяна. Те и без това се топят в устата, но с глътка от него вкусовото изживяване е главозамайващо. Кристалчетата захар полепват по ръба на устните, но какво от това. Тъкмо удоволствието е миг-два по-дълго.

Тези сладки балеринки са великолепно съчетание от наглед простички продукти – крема сирене, масло, кисело мляко. И, учудващо за рецепта за курабийки, в тях няма яйца. Това обаче изобщо не е недостатък, тъкмо напротив. Те имат мек, нежен млечен вкус, допълнен от аромата на ванилия. Отвън са хрупкави и сладки, а отвътре са приятно меки. Съвършените сладки, които да потопите в топла напитка. Ще ви станат любими още с първата хапка и ще си приготвяте балеринки често, въпреки че са пипкави и отнемат малко повече време. Сами ще се уверите в това.

Когато правите балеринки, е важно да разточите тестото на кора не по-дебела от 3-4 мм. Ако е по-тънка, ще се препекат. Ако е по-дебела, ще станат твърде дебели и няма да успеят да се изпекат добре отвътре. Важно е да ги потапяте в захар само от едната страна, иначе няма да могат да се сгънат и да си запазят формата. В случай че нямате търпение да сгъвате, може да ги направите на бисквити и тогава да ги озахарите от двете страни.

Продукти

  • крема сирене по 125 г - 2 пакетчета 2.98 лв
  • масло 125 г - 1 пакетче 2.30 лв
  • кисело мляко - 5 с.л. 0.50 лв
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 0.01 лв
  • брашно - 800 гр 1.35 лв
  • захар - 250 гр 0.30 лв
  • ванилия или ванилена захар - 1 пакетче 0.05 лв

Инструкции

  1.  Оставете маслото да омекне добре на стайна температура. След като това стане от всички продукти омесете по-твърдо тесто.
  2.  Разточете кора с дебелина не повече от 5 мм и с помощта на водна чаша изрежете кръгчета
  3.  Сипете захарта в широка чиния заедно с ванилията, разбъркайте и започнете да оформяте балеринките. Потопете тестеното кръгче в захар само от едната страна. Сгънете го наполовина със захарта навътре. Получената половинка потопете в захар отново от едната страна и сгънете със захарта навътре. Балеринката вече е готова. Потопете я в захар от едната страна и я сложете в покрита с хартия за печене тава с озахарената страна нагоре.
  4.  Процедирайте по този начин докато тестото свърши.
  5.  Печете балеринките на 200 градуса до порозовяване, пише matekitchen.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?