Следвайте ни

Празнична РЕЦЕПТА: Уникално вкусно свинско печено за Великден

viber icon

Изборът за това какво да сложим на великденската трапеза е труден за всяка домакиня, но ако още се чудите с какво да смаете семейството си днес, на помощ ви идва тази рецепта за уникално вкусно свинско печено, с която ще оберете овациите на всички.

Необходими Съставки
свински врат - 5 бр.
сол - 3 ч.л.
пипер - 2 ч.л.
олио -
вода
моркови - 3 бр.
лук - 3 бр.

Начин на приготвяне
Свинският врат, нарязан на шайби или цял се овкусява със сол, пипер, кимион, чубрика или го мариновате за няколко часа с олио, червен пипер, соев сос и прочие.

След това поставяте в по-дълбока тава и отстрани - няколко глави на едро нарязан лук, морков и вода.

Завивате тавата с алуминиево фолио да и свинското се пече на около 180 градуса за около 100 минути.

Когато месото вече е добре изпечено, водата и соса, които си е пуснало месото, се прецежда и се пасира заедно с лука и морковите, за да се получи леко кремообразен сос за нашето вкусно печено свинско.

Поднесете печеното свинско за Великден, докато е топло.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?