Следвайте ни

Постна вкусотия: Патладжанени рулца с орехи и чесън РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими съставки:

патладжани - 3 средни
мазнина - растително масло (от рапица, слънчоглед или от гроздови семки) за пържене
орехи - 1 ч.ч. нарязани
чесън - 2 скилидки, обелени
вода - 6 с.л.
оцет - ½ ч.л. червен винен
кориандър - 1 ч.л.
морска сол - ¼ ч.л.
сминдух - ½ ч.л. смелен (по избор)
червен пипер - 1 щипка лют (по желание)
магданоз - или кориандър за поръсване или семена от нар за гарнитура

Начин на приготвяне:

Изберете не много дебели патладжани. Имийте ги, подсушете ги и без да ги белите ги нарежете на тънки филии по дължина. Поръсете парчетата със сол и след 30 минути ги изплакнете под течаща вода и подсушете.

Загрявайте по малко растително олио и изпържете патладжаните от двете страни. Отцеждайте ги върху кухненска хартия.

За плънката смелете орехите в кухненски робот, така че да заприличат на едър пясък. Изсипете ги в купа. В процесора добавете чесъна с 6 с.л. вода и пасирайте, докато се получи гладка чеснова смес. Плънката се овкусява с подправките на вкус и може да я запазите в бурканче в хладилника за 3-4 дни.

Върху всеки патладжан разпределяйте от пълнежа и завивайте на стегнати рулца. Подредете ги едно върху друго в плато или голяма чиния. Поръсете с пресен кориандър/магданоз или със зърна от нар.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?