Следвайте ни

Постна вкусотия: Патладжанени рулца с орехи и чесън РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими съставки:

патладжани - 3 средни
мазнина - растително масло (от рапица, слънчоглед или от гроздови семки) за пържене
орехи - 1 ч.ч. нарязани
чесън - 2 скилидки, обелени
вода - 6 с.л.
оцет - ½ ч.л. червен винен
кориандър - 1 ч.л.
морска сол - ¼ ч.л.
сминдух - ½ ч.л. смелен (по избор)
червен пипер - 1 щипка лют (по желание)
магданоз - или кориандър за поръсване или семена от нар за гарнитура

Начин на приготвяне:

Изберете не много дебели патладжани. Имийте ги, подсушете ги и без да ги белите ги нарежете на тънки филии по дължина. Поръсете парчетата със сол и след 30 минути ги изплакнете под течаща вода и подсушете.

Загрявайте по малко растително олио и изпържете патладжаните от двете страни. Отцеждайте ги върху кухненска хартия.

За плънката смелете орехите в кухненски робот, така че да заприличат на едър пясък. Изсипете ги в купа. В процесора добавете чесъна с 6 с.л. вода и пасирайте, докато се получи гладка чеснова смес. Плънката се овкусява с подправките на вкус и може да я запазите в бурканче в хладилника за 3-4 дни.

Върху всеки патладжан разпределяйте от пълнежа и завивайте на стегнати рулца. Подредете ги едно върху друго в плато или голяма чиния. Поръсете с пресен кориандър/магданоз или със зърна от нар.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?