По стара бабина РЕЦЕПТА: Божествена овчарска мусака - сърцето на всяка трапеза
- 12:15, 28.11.2024
- 1662
- 0
Едно от ястията, които българите наистина обичаме, е мусаката
Предлагаме ви да си я приготвите по един по-различен начин.
Необходими продукти за овчарската мусака:
250 грама смес
2 тиквички среден размер
2 картофа
1 чушка
100 г ориз
2-3 с.л. олио
магданоз
сол на вкус
черен пипер
червен пипер
За заливката:
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
4-5 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, чушката и картофите на кубчета. Запържете каймата.
В тава поставете мазнината. Добавете зеленчуците, ориза и каймата. Разбъркайте. Добавете подправките на вкус и залейте с 2 чаена чаши вода. Печете на умерена фурна (170 градуса) около 50 минути, пише Actualno.com.
Подгответе заливката, като разбиете добре яйцето, млякото и брашното. Сложете я отгоре на мусаката. Запечете още 10 минути.
При поднасяне по желание поръсете с пресен магданоз.