4232

По стара бабина РЕЦЕПТА: Божествена овчарска мусака - сърцето на всяка трапеза

Едно от ястията, които българите наистина обичаме, е мусаката

 

Предлагаме ви да си я приготвите по един по-различен начин.

 
Необходими продукти за овчарската мусака:

250 грама смес

2 тиквички среден размер

2 картофа

1 чушка

100 г ориз

2-3 с.л. олио

магданоз

сол на вкус

черен пипер

червен пипер

 
За заливката:

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

 4-5 с.л. брашно

 

 

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките, чушката и картофите на кубчета. Запържете каймата.

В тава поставете мазнината. Добавете зеленчуците, ориза и каймата. Разбъркайте. Добавете подправките на вкус и залейте с 2 чаена чаши вода. Печете на умерена фурна (170 градуса) около 50 минути, пише Actualno.com.

Подгответе заливката, като разбиете добре яйцето, млякото и брашното. Сложете я отгоре на мусаката. Запечете още 10 минути.

При поднасяне по желание поръсете с пресен магданоз.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?