4232

По рецептата на Звездев: Вкусни пълнени чушки с кайма и ориз РЕЦЕПТА

Неустоим вкус - всички у дома ще ги харесат

 

Необходими Продукти:

чушки - 10 бр.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
целина - 2 стръка
олио - 40 мл
ориз - 1 ч.ч.
настъргани домати - 100 г
червен пипер - 1/2 с.л.
чубрица - 1 с.л.
чесън - 2 скилидки
кайма - 400 г
магданоз
сол - на вкус
За заливката
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
брашно - 2 с.л.
сос - течността от изпечените чушки
сол - на вкус

 



Начин на приготвяне:


Лукът, морковът и целината се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган със загрято олио и се запържват за кратко. В тигана със зеленчуците се слага измитият ориз.

Пържи се, докато стане стъклен. Прибавя се червеният пипер, доматите и се налива чаша вода.

Температурата на котлона се намалява и оризът се оставя да се готви, докато поеме водата. Накрая се прибавя каймата, наситненият чесън, нарязаният на ситно магданоз и сол на вкус.

Чушките се почистват от дръжки и семки. Набождат се на няколко места с шиш или вилица, посоляват се отвътре и се напълват с приготвената плънка.

Отвора на всички чушки с кайма се потапя в брашно, след което се подреждат в затоплен и намаслен гювеч. Наливат се чаша и половина топла вода. Пълнените чушки се слагат да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

След като се изпекат се прехвърлят в друг съд, а водата в която са се пекли чушките се прецежда.

В купа се разбиват две яйца, прибавят се киселото мляко, брашното и прецеденият сос от печенето. Заливката се разбърква и слага на котлона за да се сгъсти, като се разбърква периодично.

Пълнените чушки се сервират полети с приготвения сос, пише gotvach.bg.

Пълнени чушки с кайма и ориз по рецепта на Звездев - един истински кулинарен шедьовър за вашата трапеза.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?