Пилешки филенца с майонеза и кашкавал за обяд РЕЦЕПТА
- 11:15, 07.11.2024
- 11:19, 07.11.2024
- 13 576
- 0
Пилешките филенца са чудесна идея какво за обяд, така и за бързо мезе за бира или вино, а същевременно са толкова вкусни, че опитали ги веднъж, със сигурност ще станат любима част от домашната ви кухня!
Необходими съставки:
пилешко месо 300 грама най-добре бяло месо
майонеза 3 супени лъжици
горчица 1 супена лъжица
кашкавал 100 грама
черен пипер 1/4 чаена лъжица
Рецептата:
Първата стъпка от рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал е подготовката на продуктите. Добре е да ползвате охладено пилешко месо, ако обаче изберете замразено, то то трябва да се е размразило напълно преди да започнете да го обработвате. Измивате добре пилешкото месо и го осолявате, добавяте и черния пипер и го втривате с ръце.
В купа поставяте пилешките филенца, добавяте майонезата и горчицата и разбърквате много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждате филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.
Докато пилешките филенца се запичат настъргвате кашкавала и след като са се позапекли ги поръсвате с него. Запичате за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка, пише supichka.com.