Следвайте ни

Пикантно мариновано сирене

Необходими продукти: сирене - 200 г, качествен зехтин, лют пипер - 1 к.л., люти чушки - 2 бр., чесън - 3 скилидки,  каперси - 1 с.л., изсушени чери домати - 2 с.л., мащерка, риган, розмарин, босилек.

Начин на приготвяне: Избираме твърдо сирене. Нарязваме го на кубчета и го разбъркваме с част от нарязаните на ситно билки, люти чушки и пипер. Смесваме внимателно и оставяме за 1 час.

В сух буркан подреждаме билките, сиренето, сушените доматчета, каперсите и нарязаните скилидки чесън. Доливаме пълния буркан със зехтин. Оставяме в хладилник на хладно за около 6 дни, за да се маринова. Поднасяме с червени и бели вина, на сандвичи, а дресинга използваме за салати.

Ако не сте почитатели на пикантната кухня, не слагайте лют пипер. Изборът на билки варира според вашите вкусови предпочитания.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?