Пикантни пилешки сърчица със соев сос, идеалното мезе за бира или вино РЕЦЕПТА
- 18:00, 08.09.2024
- 18:00, 08.09.2024
- 2813
- 0
Бързо, лесно, вкусно и прекрасното мезе за чаша бира или вино. Непременно ги опитайте!
Необходими продукти:
500 г пилешки сърца, почистени
Зехтин
Краве масло
2 средни глави червен лук, на едро
Черен пипер
Сол
1 ч.л. кафява захар
1 люта чушка, на ситно
Ябълков оцет
1 бр. дафинов лист
2 с.л. соев сос
Наситнен магданоз
1 ч.ч. червено или бяло вино
Резенчета лимон, за сервиране
Начин на приготвяне:
Сърцата се измиват и се разрязват на половина, за да може да се види къде има кръвни съсиреци, които трябва да се отстранят. Причината е, че те придават доста неприятен горчив вкус.
Слагат се в тенджера и се заливат със студена, подсолена вода. Съдът се загрява на силен огън и когато кипне, котлонът се намаля до средна степен. Добавя се 1 дафинов лист и ястието ври около 20 мин.
В тиган, загрят на умерена температура, се разтопява 1 с.л. краве масло, полято с 2 с.л. зехтин. Когато мазнината е готова, отцедените сърчица се слагат да се запържат заедно с лука и наситнената люта чушка. Сипва се 1 ч.л. кафява захар и 1/2 с.л. ябълков оцет.
Когато течността в съда се поизпари, се добавя виното и се чака и то да се изври.
Налива се соевият сос и гозбата се разбърква и се оставя да покъкри, докато сърчицата не започнат отново да се пържат.
Тиганът се маха от котлона, всичко се поръсва с наситнения магданоз и се разпределя в плоски чини. Гарнира се с резени лимон.