4232

Перфектното ястие за всяка трапеза: Вкусни и ароматни чушки с булгур РЕЦЕПТА

Радост за цялото семейство

 

Необходими съставки:

сушени чушки
10 броя
булгур
1 чаена чаша
лук
2 глави
олио
1/3 чаена чаша
джоджен
1 чаена лъжица
 

 

Рецептата:

Много хора считат, че за приготвянето на вкусно ястие задължително е нужно да се използва месо. Няма ли месце и ястието не би могло да бъде достатъчно вкусно или просто влиза в ролята на гарнитура. Рецептата за постни пълнени чушки е поредната рецепта, която развенчава тези митове. Задушени под алуминиевото фолио Fino, а впоследствие леко запечени, пълнените чушки с булгур са вкусно предложение за менюто за Бъдни вечер, което се приготвя бързо и лесно, пише supichkata.com.

Първата стъпка от рецептата за постни пълнени чушки с булгур е подготовката на чушките. Най-добре е да се ползват сушени чушки. Заливате ги с вряла вода и ги оставяте за около 5 минути, за да омекнат. Междувременно нарязвате на ситно лука, и го задушавате в олиото. Добавяте и измития и отцеден от водата булгур и разбърквате добре. Добавяте още ½ чаена лъжица сол, както и джоджена.

След като плънката е готова, пълните с нея омекналите чушки и ги нареждате в намазана с олио тава. Наливате 1 ½ чаена чаша вода, покривате тавата плътно с алунимиево  фолио Fino и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, за да се задушат добре. След това махате фолиото и печете още около 5 минути.


 

 
 
 

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?